La darrera reunió del Consell Verd
va ser dimarts, 13 de maig


6.6.07

El canvi climàtic des del punt de vista econòmic

Som un grup d'alumnes de l'IES Bellvitge que estudiem economia i a partir d'un article de la contraportada de La Vanguardia "La gasolina debería ser más cara" hem analitzat alguns aspectes i obtingut algunes conclusions que tenen relació amb el medi ambient.

Podem dir que a la nostra societat hi ha una excessiva generació de residus que causen contaminaci i que si no es reciclen, es consumiran nous recursos però no es crearan de nous.


Quines són les activitats que més contaminen?
Les activitats que més contaminen són les que realitzen les empreses perquè generen molts residus, que moltes vegades són tòxics i s'aboquen als mars, rius i dáltres indrets.
Molts dels residus que generen les empreses es podrien reciclar o reutilitzar. No només contaminen les empreses sinó també les persones de la societat amb l'excessiva utilització de cotxes que contaminen el Medi Ambient , amb un consum excessiu i innecesari de béns per part de les famílies i poca cultura de reciclatge.
bbbbbbbbb


"Sembla que tant ens en doni el que succeeixi en la nostra casa, la Terra. I estem degradant-la i matant-la dia a dia".
Conclusions: Hem de cuidar més la Terra i contaminar menys el Medi Ambient perquè cada dia estem contaminant més. Hi ha algunes espècies que s'extingeixen i no les podem recuperar, en canvi, si talem un arbre el podem tornar a replantar.

"Si volem no patir amb el planeta, simplement hem de canviar el nostre paradigma desenvolupista per un altre de sostenible".
Conclusions: Hem de canviar aquest model transformant el nostre sistema de vida, de manera que no només es fixem en indicadors de creixement econòmic com per exemple el PIB sinó que hem d'anar més en compte amb les accions que fem i com ens afecten.
bbbbbbbb
Els alumnes de 1r. de batxillerat d'humanitats